UITHAKKEN VAN VOEGWERK      
     
 


Het uithakken van voegen geschiedt pneumatisch door middel van door compressoren aangedreven hakhamers. Deze hakhamers zijn uitgerust met speciaal hiervoor ontworpen getande rechthoekige beitels zodat de voeg vierkant en met minimale beschadiging uitgehakt kan worden.

In de loop der jaren kan het voegwerk van uw huis en/of gebouw aangetast worden door verschillende weer- en milieu-invloeden. Dit kan onder andere ontstaan door regen, wind, sneeuw, hagel, warmte, vorst, uitlaatgassen etc. Zeker als de gevel achterstallig onderhoud heeft of slecht onderhouden is, kan dit leiden tot doorslaan van muren, lekkages, schimmel, scheuren veroorzaken en kan het de achterliggende specielaag aantasten. Het vervangen van voegwerk begint bij het uithakken van het ‘’oude’’ voegwerk. Dit gebeurt met behulp van pneumatische hakhamers met speciaal ontworpen beitels die het beschadigen van de stenen voorkomen of in ieder geval minimaliseren.

Onze “hakkers” zijn gespecialiseerde vakmensen. Voordat uw gevel opnieuw gevoegd wordt, zal de gevel eerst met hoge druk afgespoeld worden zodat er geen stofdeeltjes en gruis op de gevel en in de voegen blijven zitten. Dit is noodzakelijk want alleen op deze manier kan de nieuwe voeg zich beter hechten.